Országos Múzeumigazgatói Konferencia 2021

2021-ben hetedik alkalommal rendezzük meg az Országos Múzeumigazgatói Konferenciát. Minden egyes év új és új témák megvitatására nyújt lehetőséget a résztvevő múzeumi vezetők számára.
Olyan, szakterületünk egészére mély hatást kiváltó események határozták meg 2020 március elejétől, előző múzeumigazgatói konferenciánk óta valamennyiünk életét, amelyekre személyes életünkben és munkánkban eddig sohasem volt még példa.
Milyen veszteségeket okozott a koronavírus-járvány, miként korlátozta a múzeumi látogatásokat, hogyan léptek át a múzeumok az online térbe? Mindezek milyen változásokat jelentettek napi múzeumi tevékenységünkben, milyen új kompetenciákra volt és van szükségünk, hogyan építettünk hálózatokat, új kapcsolódási pontokat a járvány hullámai közben? Miként tudtuk megőrizni ebben a helyzetben múzeumaink belső közösségeit? Milyen lehetőségeink vannak látogatói és munkatársi közösségeink újraépítésére?
A konferencia keresi a lehetséges válaszokat azokra a fő kérdésekre is, hogy miként tudnak a múzeumok vezetői és szakemberei a járvány tanulságait és következményeit figyelembe véve megújulni. Milyen kihívást jelent a múzeumoknak, hogy visszahozzák a valóságos múzeumi térbe látogatóikat, és milyen hozzáférési lehetőségeket teremtenek a jövőben a múzeumoktól már vagy még távol maradóknak a 21. század harmadik évtizedének elején.